Mahima Chaudhary over hoe Bollywood is geëvolueerd

Mahima Chaudhary over hoe Bollywood is geëvolueerd

Mahima Chaudhary over hoe Bollywood is geëvolueerd

Mahima Chaudhary, die haar debuut maakte met de Bollywood film Pardes van Subhash Ghai, was één van de meest veelbelovende nieuwkomers van haar tijd. Ze is blij met de manier waarop de filmindustrie is veranderd. En dat vrouwen nu veel meer ruimte krijgen om verschillende rollen te portretteren.

In de jaren ’90 draaide het vooral om de man. De vrouwen waren voornamelijk te zien als ‘de vriendin’ of de ‘vrouw die gered moest worden’. Dat waren de rollen die er waren. Verschillende filmmakers hebben Indiase vrouwen alleen op een bepaalde manier geportretteerd. Maar tijden zijn veranderd en vrouwen nemen nu de leiding.

Pratend over hoe de industrie is geëvolueerd en wat volgens haar sindsdien is veranderd, zegt ze: “Ik denk dat de industrie een positie heeft bereikt waarin ook vrouwelijke acteurs de dienst uitmaken. Ze krijgen betere rollen, beter salaris, betere reclamedeals en nog veel meer. Zij bevinden zich in een geweldige en veel krachtigere positie.”

“De carrière van een vrouw mag nu ook langer duren. Het publiek accepteert vrouwen nu in verschillende soorten rollen. Zelfs in romantische rollen, ook nadat ze moeder of echtgenote zijn geworden. De persoon wordt gevierd.”

Ze vertelt hoe vroeger je relatie bepaalde hoelang je carrière zou duren. “Het moment dat je met iemand begon te daten was je afgeschreven. Het beeld was dat het publiek alleen een maagd wilde die niet had gezoend. Als je met iemand aan het daten was, was het: ‘Oh! Ze is aan het daten!’. Als je ging trouwen, dan kon je het vergeten. Dan was je carrière voorbij. En als je ook nog eens een kind had, dan was het absoluut voorbij.”

Scroll naar top