Bollywood actrice Rani Mukherji was onzeker over haar lengte en stem

Bollywood actrice Rani Mukherji was onzeker over haar lengte en stem

In een recent interview zegt Bollywood actrice Rani Mukerji dat voordat ze haar debuut maakte, ze altijd dacht dat ze nooit in de categorie ‘heldinnen’ zou passen.

Rani onthult dat ze onzeker was over een acteercarriere in Bollywood, omdat ze dacht dat ze “vrij kort” was en haar stem niet paste bij de typische actrices” in die tijd. Ze vertelt tevens hoe acteur Kamal Haasan haar heeft geholpen om de ‘stereotypische conventies’ in Bollywood te doorbreken.

“Vreemd genoeg wilde ik nooit actrice worden. Mijn moeder realiseerde mijn droom voordat ik het kon. Zij was degene die er echt van was overtuigd dat ik moest gaan acteren. Maar ik had nooit gedacht dat ik in de categorie van de typerende actrices zou passen.”

“Ik ben eigenlijk het tegenovergestelde van een heldin. Ik ben vrij kort, mijn stem klinkt niet vriendelijk, de teint van mijn huid is anders. Toen ik begon heb ik nooit geloofd dat ik actrice kon worden. Ik ben opgegroeid met Sridevi, Juhi, Madhuri en Rekha ji. Zij waren charismatisch en ik aanbad ze. Ik had mij nooit voorgesteld dat ik daar met hen zou zijn.”

“Toen mijn reis begon, sprak ik met veel grote sterren met wie ik samenwerkte. Eén van hen was de Kamal Haasan. Hij vertelde mij dat succes niet te meten is aan de hand van je lengte, maar hoeveel je professioneel kunt groeien. Dus ik brak een beetje met al die stereotiepe conventies waar een actrice aan dient te voldoen in Bollywood.”

Rani is momenteel te zien in de film Bunty Aur Babli 2.

Scroll naar top