Ophef over uitzending Radio Sitara FM

Er is ophef ontstaan binnen de Surinaams/Hindoestaanse gemeenschap nadat Radio Sitara FM heeft aangekondigd een uitzending te maken met dhr. Panday. 

De uitzending staat gepland op 27 November tijdens de uitzending van ‘Weekend Live’. Presentator Anish Raghubardayal: ”We zijn ons bewust van dat een controversieel persoon in de uitzending halen, heel wat dingen losmaakt bij mensen.” ”Desondanks willen wij een open gesprek houden met dhr. Panday, aangezien totnutoe alleen in een uitzending van Alberto Stegeman de Pandit te zien en te horen was. Een open en eerlijk gesprek op de radio vinden wij uiterst belangrijk voor de gemeenschap en het vertrouwen in geloof en cultuur in het algemeen” 

Op de vraag of dhr. Panday een podium aangeboden krijgt en/of wordt verheerlijkt is de presentator duidelijk in: “Een podium bieden, betekent dhr Panday in de schijnwerpers zetten en een eenzijdig geluid ten gehore brengen. Wij willen dhr. Panday kritisch ondervragen en uiteraard ook zijn zegje laten doen. Zo ontstaat er een helder beeld, ten opzichte van de uitzending van Stegeman waarin hij in de valkuil was gelopen en enkel in een ontkenningsfase zat.”

Op de vraag of de luisteraars ook Live vragen kunnen stellen, kan de presentator nog geen uitspraken over doen: “Nee, dat is een moeilijke beslissing, waar we nog op terug gaan komen.”

De uitzending met dhr. Panday staat gepland voor zaterdag aanstaande tussen 20.30 en 21.00 in Weekend Live op Radio Sitara FM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top