Vivek Oberoi: “Bollywood is een ‘exclusieve club’ waar achternaam belangrijker is dan talent”

Vivek Oberoi: "Bollywood is een 'exclusieve club' waar achternaam belangrijker is dan talent"

Bollywood acteur Vivek Oberoi heeft het niet makkelijk gehad in de filmindustrie. Ondanks dat hij de zoon is van Suresh Oberoi was hij zelfs bijna afgeschreven door zijn eigen collega’s. Maar de 45-jarige acteur heeft geen enkele spijt van de professionele beslissingen die hij ooit heeft genomen. In een recent interview uit hij kritiek op hoe Bollywood omgaat met jong talent.

Vivek, die een cruciale rol speelt in de webshow Inside Edge, zegt dat Bollywood nu is geëvolueerd tot een ‘exclusieve club’, waar achternaam voorrang krijgt op talent. Hij zei ook dat hij zijn best doet om ‘nieuw en fris’ talent binnen te halen en nieuwe acteurs te ondersteunen.

“Een grote klacht die ik heb over Bollywood, is dat wij onszelf niet hebben ontwikkeld in het koesteren en ondersteunen van jong talent. Het lijkt moeilijk. Wij hebben Bollywood tot een exclusieve club verheven waar het van belang is wat je achternaam is, of wie je kent en waar je jezelf profileert. Dat is wat er toe doet. Niet je talent. Dat is jammer.”

Vivek Oberoi maakte zijn debuut met de Bollywood film Company in 2002 en was daarna te zien in films als Saathiya, Shootout at Lokhandwala en Omkara. Momenteel speelt hij een belangrijke rol in de webshow Inside Edge.

Scroll naar top