Indiase Harnaaz Sandhu gekroond tot Miss Universe 2021

Indiase Harnaaz Sandhu gekroond tot Miss Universe

De 21-jarige Indiase Harnaaz Sandhu heeft maandag in Israël de 70ste Miss Universe-verkiezing gewonnen. Ze volgt hiermee Miss Universe 2020, de Mexicaanse Andrea Mea, op.

Harnaaz haalt haar inspiratie uit haar moeder, die generaties van het patriarchaat verbrak om een succesvolle gynaecoloog te worden en haar gezin leidde. Gedreven om andere vrouwen op dezelfde manier te ondersteunen, groeide Harnaaz op terwijl ze samen met haar moeder werkte in gezondheidskampen over de gezondheid van vrouwen en menstruatiehygiëne.

Ze is zich diep bewust van het voorrecht dat haar moeders strijd haar heeft gegeven en is tegenwoordig een sterke pleitbezorger voor de empowerment van vrouwen, met name hun grondwettelijke rechten op onderwijs, carrières en hun keuzevrijheid. Professioneel gezien is Harnaaz actrice.

Haar favoriete actrice is Priyanka Chopra en ze haalt inspiratie uit haar oeuvre. In haar vrije tijd geniet Harnaaz van het gezelschap van vrienden, houdt ze van yoga, dansen, koken, paardrijden en schaken. Ze is een waterbaby en mist nooit een kans om in een zwembad te springen om zichzelf te verjongen. Ze gelooft in het gezegde: “Er gebeuren geweldige dingen met degenen die niet stoppen met geloven, proberen, leren en dankbaar zijn.”

De drie finalisten:

Scroll naar top