Acteur Vivek Oberoi over 20 jaar Bollywood: “Wees niet bang om te falen”

Bollywood acteur Vivek Oberoi viert 20-jarig jubileum

Bollywood acteur Vivek Oberoi maakte 20 jaar geleden zijn debuut als acteur met de film Company. Sindsdien was hij te zien in verschillende hits zoals Saathiya, Yuva, Kurbaan, Shootout at Lokhandwala, Krrish 3 en Rakta Charitra. Maar hij heeft het ook een zware periode gekend in zijn carrière dat werd toegeschreven aan zijn ruzie met Salman Khan. In 2017 maakte hij zijn comeback met de webserie Inside Edge.

In een recent interview spreekt hij over zijn carrière.

“Mijn relatie met succes is in de loop van de tijd geëvolueerd, omdat ik evenveel successen als flops heb gezien. Zodra je succesvol bent neem je het aan als vanzelfsprekend. Zodra je het verliest, mis je het en dan moet je harder werken. Dus ja, met de tijd, met hoogte- en dieptepunten verandert je relatie met succes.”

Vivek benadrukt dat hij veel meer heeft geleerd van zijn flops dan van zijn successen. “Na verloop van tijd realiseerde ik mij dat je nooit bang moet zijn om te falen. Falen leert je datgene wat succes je nooit zal leren.”

“Door te falen leerde ik mijn verwachtingen bij te stellen en te realiseren wat ik zou kunnen verliezen als ik faal. Het leerde mij ook om dingen meer te waarderen. In je leven is het belangrijk om zowel successen te hebben als te falen.”

Advies voor jonge talenten
De 45-jarige acteur heeft nog een advies voor alle jonge, nieuwe talenten die van een carrière in Bollywood dromen. “Ik wil iedereen vertellen dat je je niet verdrietig moet zijn wanneer je faalt. En wanneer je succesvol bent, zorg ervoor dat je het niet naar je hoofd laat stijgen. Want zelfs na alle moeilijke periodes in mijn leven ben ik hier 20 jaar later nog steeds. Slechte tijden gaan ook voorbij.”

“Maar ja, neem succes niet te serieus. Het is wel zo dat wanneer je faalt er 20 mensen zijn om je gratis advies te geven. Maar wanneer je succesvol bent, ben je omringd door 200 mensen. Blijf focussen op je doel en wat je wilt worden. Laat je niet afleiden door alle glamour om je heen”, aldus Vivek.

Scroll naar top