Bollywood actrice Kareena Kapoor Khan over hoe Karishma de traditie ‘Kapoor-vrouwen acteren niet’ verbrak

Bollywood actrice Kareena Kapoor Khan spreekt openlijk over hoe Kapoor-vrouwen niet mochten acteren

In de Youtube-talkshow spreekt Kareena Kapoor Khan met Twinkle Khanna over haar bewuste keuze om te gaan acteren. Maar ze vertelt tevens hoe haar zus Karishma de regel ‘Kapoor-vrouwen mogen niet acteren’ succesvol doorbrak.

“Ik denk dat één van de factoren is dat mijn moeder een grote steun hierin is geweest. Toen mijn vader erachter kwam dat Lolo wilde gaan acteren, was hij eerst wel boos. Maar veel mensen die mijn vader kennen weten ook dat hij een zeer open-minded persoon is. Hij is meer een vriend dan een vader die streng voet bij stuk houdt en dingen zegt als ‘nee, dit kan niet vanwege deze traditie..’ etcetera. We hebben wat dat betreft wel geluk gehad. Lolo heeft de deuren geopend en ik volgde hetzelfde pad.”

Kareena gaf ook aan dat mensen vaak denken dat het voor hen de makkelijkste weg is. Maar dat is het niet. “Je bent een artiest. Mensen zeggen vaak dat dit de gemakkelijkste weg is, maar realiseren zich niet dat het ook extreem zwaar is.” Presentatrice Twinkle Khanna beaamt de uitspraak. “Ik weet dat het niet makkelijk is. Mij is het niet gelukt.”

Toen Twinkle aangaf dat haar carrière uit noodzaak was geboren om de familie te ondersteunen vult Kareena aan dat hetzelfde geldt voor Karishma. “Ook voor haar is het met die reden begonnen. Ze stopte met studeren om geld te verdienen en de familie te ondersteunen.”

Scroll naar top