Bollywood film Shershaah wint Dadasaheb Phalke Award voor Beste Film

Bollywood film Shershaah wint Dadasaheb Phalke Award voor Beste Film

De Bollywood film Shershaah, met in de hoofdrollen Sidharth Malhotra en Kiara Advani, heeft de Dadasaheb Phalke Award voor Beste Film van 2022 gewonnen.

Shershaah is geregisseerd door Vishnuvaradhan. De film is gebaseerd op het leven van Vikram Batra, prijswinnaar van Param Vir Chakra. Vikram kwam om het leven toen hij tijdens de Kargil-oorlog in 1999 Indiase gebieden heroverde op Pakistaanse indringers. Shershaah werd uitgebracht op Amazon Prime Video op 12 augustus 2021.

De film is geproduceerd door Dharma Productions. Het productiebedrijf heeft een stijgende lijn van succes doorgemaakt, vooral op het gebied van digitale releases. De film Sooryavanshi, Shershaah, Guilty, Meenakshi Sundareshwar, Fabulous Lives of Bollywood Wives, zijn enkele van de hits die het productiehuis in 2021 heeft uitgebracht.

Dharma Productions heeft niet één maar vier prijzen gewonnen bij de Dadasaheb Phalke International Awards. Ze wonnen voor Beste Film (Shershaah), Beste Acteur (Critics Choice – Sidharth Malhotra in Shershaah), Beste Actrice (Critics Choice – Kiara Advani voor Shershaah) en Beste Acteur (People’s Choice – Abhimanyu Dassani voor Meenakshi Sundareshwar).

Met een line-up als The Fame Game, Jug Jugg Jeeyo, Liger, Brahmastra en Yodha zijn we er zeker van dat Dharma Productions de nummer 1 plek in de industrie zal veroveren.

Scroll naar top