Bollywoood actrice Deepika Padukone over haar audities

Bollywoood actrice Deepika Padukone over haar audities

Tegenwoordig is er een echte ‘auditie-cultuur’ aan het ontstaan in India en Bollywood. Actrice Deepika Padukone heeft echter nooit audities in India hoeven doen. Tenminste, niet sinds ze haar debuut heeft gemaakt.

“Mijn reis wijkt iets van van de huidige standaard. Ik heb auditie gedaan toen ik werkzaam was als model, maar niet meer sinds mijn debuut als actrice. In India was er in die tijd geen echte auditiecultuur. En na mijn debuut in Om Shanti Om, zelfs als iemand wilde dat ik auditie zou doen, waren ze waarschijnlijk te bang om het te vragen”, zegt de 36-jarige.

Ze benadrukt wel audities heeft gedaan voor Hollywood-films. “Ik heb al meerdere keren auditie gedaan in het Westen. Daar heb ik helaas een aantal rollen niet gekregen. Dat is teleurstellend, maar ik was er niet kapot van. Ik hoop wel dat mensen die zich in een bepaalde positie bevinden, waar ze praten over diversiteit en echte veranderingen kunnen brengen, dit ook gaan realiseren. Ik geloof persoonlijk niet dat dat potentieel nog volledig is benut”, aldus Deepika.

Deepika is sinds deze maand te zien in de Amazon Original film Gehraiyaan.

Scroll naar top