Geen bewijs gevonden in drugscomplot Bollywood starkid Aryan Khan

Geen bewijs gevonden in drugscomplot Bollywood starkid Aryan Khan

Volgens rapporten is er geen bewijs dat Aryan Khan, zoon van Bollywood acteur Shah Rukh Khan, betrokken was bij een grotere drugssamenzwering na zijn arrestatie vorig jaar op het schip Cordelia.

Sameer Wankhede, de directeur van de NCB die de inval leidde die leidde tot de arrestatie van Aryan, zegt: “Allereerst hebben twee rechtbanken de borgtocht afgewezen. We kunnen dus niet zeggen dat de actie verkeerd was, aangezien de zaak nog loopt. De SIT heeft de taak om naar de corruptie te kijken, niet naar de zaak zelf. Dat ligt bij de rechtbank. Ten derde is de directeur van de NCB niet degene die over de arrestatie gaat.”

De belangrijkste bevindingen van het Special Investigation Team (SIT)-format tonen aan dat Aryan nooit in het bezit was van drugs ten tijde van zijn arrestatie. Het was dus irrelevant om zijn telefoon in te nemen en zijn chatberichten te controleren. Zijn WhatsApp-chats suggereren ook niet dat hij deel uitmaakt van een internationaal drugssyndicaat, melden Indiase media.

De inval op de boot werd ook niet op video vastgelegd zoals voorgeschreven door de handleiding van het Narcotics Control Bureau (NCB). Wankhede is zelf meerdere keren ondervraagd, zowel door de SIT als door het waakzaamheidsteam van het bureau.

Het SIT-onderzoek is nog steeds gaande. En het kan enkele maanden duren voordat het eindrapport bij NCB-directeur-generaal SN Pradhan wordt ingediend.

Scroll naar top