Oscars 2022: In Memoriam-sectie geeft geen eerbetoon aan Indiase legendes Dilip Kumar en Lata Mangeshkar

Oscars 2022: In Memoriam-sectie geeft geen eerbetoon aan Indiase legendes Dilip Kumar en Lata Mangeshkar

Oscars 2022: In Memoriam-sectie geeft geen eerbetoon aan Indiase legendes Dilip Kumar en Lata Mangeshkar

De glamoureuze Oscar-avond werd met veel enthousiasme ontvangen na een sobere twee jaar. Zoals elk jaar brengt de Academy hulde aan verschillende filmpersoonlijkheden en artiesten die vorig jaar zijn overleden via de In Memoriam-reel. In de video, die tijdens de ceremonie wordt afgespeeld, worden enkele grote namen genoemd, zoals Sidney Poitier, Betty White en William Hurt. Maar helaas bleken twee grote Indiase legendes te ontbreken.

De Indiase legendes Dilip Kumar en Lata Mangeshkar ontvingen geen eerbetoon. Dit zorgde voor verbazing en teleurstelling bij fans. Eén van die tweets luidde: “#Oscars2022 #LataMangeshkar van #Bollywood-faam – Nightingale of India – niet genoemd onder de filmmensen die het afgelopen jaar zijn overleden.” Het kan echter zijn dat Lata Mangeshkar niet is vermeld omdat ze niet vorig jaar is overleden, maar dit jaar.

De Oscars In Memoriam staat niet bekend om hun eerbetoon aan zangers of muzikanten, maar wel om die van acteurs. In het verleden bracht de Academie hulde aan wijlen Sridevi, Rishi Kapoor, Sushant Singh Rajput en Irrfan Khan.

Dilip Kumar, die bekend staat als één van de beste method-acteurs van het land, is vorig jaar overleden. Waarom hij niet is opgenomen in de In Memoriam-reel is onbekend. Een bekende filmcriticus deelde zijn gedachten op Twitter. “Het ‘In Memoriam’-segment had eigenlijk deze twee legendes moeten bevatten. Onvergeeflijke omissie. #TheOscars,” schreef Raja Sen.

Scroll naar top