Kangana Ranaut wil dat India Oscars en Grammy’s boycot omdat zij geen eerbetoon gaven aan wijlen Lata Mangeshkar

Kangana Ranaut wil dat India Oscars en Grammy’s boycot omdat zij geen eerbetoon gaven aan wijlen Lata Mangeshkar

Kangana Ranaut wil dat India Oscars en Grammy's boycot omdat zij geen eerbetoon gaven aan wijlen Lata Mangeshkar

Bollywood actrice Kangana Ranaut baalt van de internationaal awardshows, de Grammy’s en de Oscars. Deze prijsuitreikingen worden jaarlijks gehouden door The Recording Academy en Academy of Motion Picture Arts And Sciences. Tijdens de Grammy’s bood hun ‘In Memoriam’-segment geen eerbetoon aan de overleden Indiase zangeres, Lata Mangeshkar. Dit is niet de enige keer dat dit is gebeurd. Een week eerder waren ze bij de Oscaruitreiking de naam van de zangeres ook vergeten mee te nemen bij het speciale ‘In Memoriam’-segment.

Dit pikt Kangana niet. Ze is woedend en eist een boycot op deze awards. Kangana hoopt dat alle Indiërs, fans en media een ??standpunt innemen en zich uitspreken tegen de ‘lokale events’ die in de VS plaatsvinden, maar beweren internationaal te zijn.

De actrice beschuldigt de Oscars en Grammy’s van vooringenomenheid en racisme, omdat ze al twee keer opzettelijk geen hulde brengen aan beroemde Indiase artiesten. Ze drong er specifiek bij de media op aan om de prijsuitreikingen volledig te boycotten en hier geen verslag van uit te brengen. Ze noemde de awarduitreikingen ‘verwaand’ en spoorde ook lezers aan om deze events te boycotten.

De 64e editie van de Grammy Awards bracht in het segment genaamd ‘In Memoriam’ hulde aan veel overleden muzikanten, waaronder Stephen Sondheim en Taylor Hawkins. In de show kwam Lata Mangeshkar niet voorbij. Echter, op de gedetailleerde lijst die werd vrijgegeven op de officiële website van de Grammy, werd Lata Mangeshkar wel vermeld.

De zangeres overleed op 6 februari eerder dit jaar.

Scroll naar top