Dharma Games: Hanuman Chalisa boekjes speciaal voor kinderen

Dharma Games: Hanuman Chalisa boekjes speciaal voor kinderen

Vandaag, zaterdag 16 april is het Hanuman Jayanti, de geboortedag van Hanuman.

Hanuman werd geboren als zoon van Kesari en Anjani (ook bekend als Anjana). Zij waren beiden Vanara’s, een volk van machtige aapachtigen die in het bos woonden.

Anjani was een grote Bhakt van Shiva. Shiva zegende haar met de belofte dat haar kind een manifestatie van hem zou zijn: Hanuman. Shiva stuurde Vayu Devta (God van de wind) om zijn goddelijke energie in het kind te brengen. Hanuman wordt daarom dus ook Pavankumar (zoon van de wind God) genoemd.

Op een dag zag Hanuman de zon en dacht hij dat het een vrucht was. Hij deed een poging deze op te eten en Indra Dev hield hem tegen met zijn bliksemschicht. Hanuman viel bewusteloos op de grond, waardoor hij bewusteloos raakte. Om dit geweld van Indra Devta te vereffenen, schonken de goden Hanuman elk bijzondere krachten. Hierdoor had Hanuman buitengewone krachten!

Hanuman is een van de belangrijkste karakters in de Ramayan en wordt geroemd en vereerd om Zijn kennis, kracht en liefde voor Ram. Hij hielp Ram bij het verslaan van de demoon Raavan, de demonenkoning van Lanka, om Sita te redden.

Hanuman wordt ook aanbeden om innerlijke kracht te realiseren.

Ook geeft Hanuman bescherming tegen het kwade en negativiteit. Een simpele manier van bidden tot Hanuman is het zingen van de Hanuman Chalisa op Hanuman Jayanti!

Dharma Games heeft deze maand Hanuman Chalisa boekjes – speciaal voor kinderen uitgebracht. Deze Chalisa is vertaald naar het Nederlands. Kijk voor meer info op de website www.dharmagames.nl of Instagram.

Een fijne Hanuman Jayanti! Jai Shree Ram!

Scroll naar top