Bobby Deol: “Ik miste mijn vader als kind”

Bobby Deol: "Ik miste mijn vader als kind"

Bollywood acteur Bobby Deol miste zijn vader enorm toen hij jong was. In een recent interview over de evolutie in zijn relatie met zijn vader, acteur Dharmendra en hoe dat zijn relatie met zijn kinderen Aryaman en Dharam heeft beïnvloed.

Bobby ziet dat de relatie met zijn vader in de loop der jaren beter is geworden. Lange gesprekken over het leven en tijd met elkaar doorbrengen vormen nu een integraal onderdeel van hun band.

“Wanneer onze ouders oud worden, worden ze kwetsbaar. En dat is wanneer ze hun kinderen nodig hebben. Papa bespreekt alles met ons (Bobby en Sunny). Hij spreekt tegenwoordig ook over dingen waar hij anders nooit met ons over zou hebben gesproken.”

Toen Bobby jong was, werkte Dharmendra vele uren om een ??mooie toekomst voor zijn kinderen te realiseren. “Vroeger miste ik hem thuis”, vertelt Bobby. “Soms nam hij me mee naar opnamelocaties, maar zelfs dan had hij het druk. Hij werkte letterlijk het klokje rond, zodat hij ons een goede toekomst kon geven. Hij sliep zelfs op sets.”

De ervaring van zijn jeugd heeft Bobby een andere kijk gegeven op opvoeding. Hij brengt meer tijd door met zijn zonen, Arayaman (20) en Dharam (17) en is erg trots op de relatie die hij met hen deelt. En wat ook ontzettend helpt is de huidige werkwijze in de filmindustrie.

“Ik ben van een andere generatie. Ik geloof dat de tijd die je met je kinderen doorbrengt als ze jong zijn erg kostbaar is, omdat het je dichter bij hen brengt. Je hoeft niet te wachten tot ze ouder zijn om vrienden met ze te worden.”

Maar de 53-jarige is ook zeer geïnspireerd door het feit dat zijn vader zelfs op 86-jarige leeftijd nog werkt. “Laatst vertelde papa me dat hij altijd dacht dat hij maar tot zijn zeventigste zou werken. Er brandt nog steeds een vuur in hem en hij wil blijven werken. Ik wil ook zo lang mogelijk blijven werken. Ik heb het gevoel dat ik nog maar net ben begonnen”, eindigt hij.

Scroll naar top