Akshay Kumar over het taaldebat: “Ik geloof niet in deze kloof van Noord en Zuid”

Akshay Kumar over het taaldebat: "Ik geloof niet in deze kloof van Noord en Zuid"

Bollywood acteur Akshay Kumar heeft ook zijn mening laten horen over het aanhoudende nationale taaldebat. Voor de niet-ingewijden; het recente succes van pan-Indiase films zoals RRR, KGF: Chapter 2 en Pushpa: The Rise heeft de taalbarrière in India vervaagd.
Dit leidde ertoe dat verschillende insiders uit de industrie hun mening gaven over de nationale taal van India. Toen Kiccha Sudeep beweerde dat Hindi niet langer de status van de nationale taal heeft, werd hij tegengesproken door Ajay Devgn. Inmiddels is het een discussie geworden. Nu deelt ook Akshay zijn mening erover.

In een recent interview met een toonaangevend nieuwsportaal werd Akshay Kumar gevraagd wat hij vind van het taaldebat. De 54-jarige acteur reageerde door te zeggen dat hij de kloof tussen de Noord- en Zuid-Indiase filmindustrie niet erkent. “Ik geloof niet in deze kloof. Ik haat het als iemand over Zuid of Noord spreekt. We zijn allemaal één filmindustrie. Ik ben van mening dat we moeten stoppen met het stellen van deze vraag.”

“Het is belangrijk dat we begrijpen dat dit de wijze is waarop de Britten ons verdeelden. Zij zorgden voor die verdeling. We lijken onze les niet geleerd te hebben, want wij begrijpen dit nog steeds niet. De dag dat we begrijpen dat we allemaal één filmindustrie zijn, denk ik dat bepaalde zaken veel beter gaan worden”, voegt hij toe.

Hij zegt tevens dat hij niet gelooft in de term pan-Indiase films. “Alles wat ik wil is dat alle films werken, en dat is het dan ook”, zegt hij lachend.

Akshay Kumar is vanaf 3 juni te zien in de film Prithviraj, samen met Sonu Sood en Manushi Chhillar.

Scroll naar top