Suhana Khan onthult wanneer haar ouders realiseerden dat zij serieus was over acteercarriere

Suhana Khan onthult wanneer haar ouders realiseerden dat zij serieus was over acteercarriere

De dochter van Bollywood acteur Shah Rukh Khan, Suhana Khan, is vorige maand begonnen aan de opnames van haar acteerdebuut in Zoya Akhtar’s film The Archies. Naast haar markeert deze film ook het debuut van Janhvi Kapoor’s jongere zusje Khushi Kapoor en Amitabh Bachchan’s kleinzoon Agastya Nanda. We zagen hen al eerder voorbij komen in de Cast Announcement van The Archies. Deze film is gebaseerd op de populaire stripreeks Archie Comics.

Maar zelfs vóór haar debuut stond Suhana Khan altijd in de schijnwerpers. Ze was altijd al gecharmeerd van films en acteren. Haar ouders dachten echter voor een langere tijd dat die obsessie wel zou overwaaien. In een interview met Vogue, onthulde de 21-jarige het exacte moment waarop haar moeder Gauri Khan en vader Shah Rukh Khan zich realiseerden dat ze serieus was over een acteercarriere.

“Ik denk niet dat er een specifiek moment was waarop ik het besluit had genomen. Al van jongs af aan deed ik al accenten en imitaties. Maar mijn ouders beseften pas dat ik serieus bezig was met acteren toen ze voor het eerst een optreden van mij zagen. Ik speelde Miranda in een schoolvoorstelling van The Tempest.” In het stuk was Suhana het enige vrouwelijke personage dat op het podium verscheen.

Suhana studeerde aan het Ardingly College in Engeland. Toen ze aan Ardingly afstudeerde won Suhana The Russel Cup voor uitzonderlijke bijdrage aan drama. Suhana verhuisde vervolgens naar New York en begon aan haar studie aan de prestigieuze Tisch School of The Arts van de New York University, waar ze dit jaar afstudeert.

Afgezien van uitgebreide training in drama en andere aspecten van filmmaken, heeft Suhana ook diverse buikdanslessen gevolgd. Tijdens haar jaren in Ardingly maakte Suhana ook deel uit van verschillende projecten, waaronder een korte film die op YouTube werd uitgebracht.

Scroll naar top