Saif Ali Khan: “Religie legt teveel nadruk op het hiernamaals”

Saif Ali Khan: "Religie legt teveel nadruk op het hiernamaals"

Bollywood acteur Saif Ali Khan zegt dat hij spiritueel is, en niet bijzonder religieus. Hij geeft aan dat hij het “zeer verdrietige gevoel heeft dat het licht gewoon uitgaat nadat je bent overleden”.

“In het echte leven ben ik agnostisch. Religie legt naar mijn idee teveel nadruk op het hiernamaals. En niet genoeg nadruk op dit leven”, vertelt Saif terwijl hij zijn gedachten deelt.

“…Ik ben niet voor het hiernamaals… Ik heb een heel verdrietig gevoel dat als je eenmaal sterft, het over en uit is. Dat is het einde, meer niet. Soms hoop ik dat er meer is. En ik ben er niet honderd procent zeker van.”

“Hoe ouder ik word, hoe minder overtuigd ik ben. Maar ik denk dat dat een zelfverdedigingsmechanisme in de hersenen is. Maar ja, ik laat mij niet erg meeslepen door de regels en voorschriften van religie.”

“Ik vind religie te vaak een ??organisatie en het veroorzaakt ook te veel problemen – in wezen wordt er gesproken over mijn god, of jouw god of wiens god beter is.”

De acteur zegt dat hij in zekere zin religieus is, omdat hij in een hogere macht gelooft. “Maar “wat die kracht is, ik heb absoluut geen idee”, voegt hij eraan toe. “Wanneer ik bid en probeer ik mij eigen energie op dingen te richten. Ik ben meer spiritueel.”

Scroll naar top