“Ik ben een vrouw, geen pakket” – Alia Bhatt over patriarchale berichtgeving over haar zwangerschap

"Ik ben een vrouw, geen pakket" - Alia Bhatt over patriarchale berichtgeving over haar zwangerschap

Bollywood actrice Alia Bhatt kondigde onlangs via sociale media het blijde bericht dat ze in verwachting is van haar eerste kindje. Op de foto is te zien hoe zij en Ranbir Kapoor samen naar een echo kijken. Hoewel het koppel werd overladen met felicitaties, was Alia Bhatt ook diep teleurgesteld in een deel van de vrouwonvriendelijke berichtgeving door de media.

De actrice reageerde via haar Instagram story op berichten waarin werd gesuggereerd dat haar films nu voor onbepaalde tijd zijn uitgesteld. Daarnaast verscheen er een ander bericht waarin werd gemeld dat Ranbir Kapoor zou afreizen naar Engeland om haar op te halen en samen naar Mumbai zal reizen.

“In de hoofden van sommige mensen leven we nog steeds in een patriarchale wereld .. fyi. Geen enkel project heeft vertraging opgelopen!!!! Niemand hoeft iemand op te halen. Ik ben een vrouw, geen pakket!!! Ik hoef helemaal niet te RUSTEN, maar goed om te weten dat je ook een dokterscertificaat hebt. Het is 2022. Kunnen we alsjeblieft stoppen met deze ouderwetse denkwijze! Als je me nu wilt excuseren … mijn shot is klaar (sic).”

Scroll naar top