Arjun Kapoor reageert op boycott-trend: “We hebben een fout gemaakt door te zwijgen”

Arjun Kapoor reageert op boycott-trend: "We hebben een fout gemaakt door te zwijgen"

Bollywood acteur Arjun Kapoor, die vaker het slachtoffer is van brute trollen, gaat in een recent interview in over de opkomst van boycottrends. Hij zegt dat de enige manier om ermee om te gaan is om je als industrie te verenigen en hier iets tegen te doen.

De boycottrend begon met de hashtag #BoycottLaalSinghChaddha van Aamir Khan. Ook de film Raksha Bandhan van Akshay Kumar en Hrithik Roshan’s Vikram Vedha (die nog moet worden uitgebracht), kregen een hashtag.

“Ik denk dat we een fout hebben gemaakt door te zwijgen. Dat deden we uit fatsoen, maar mensen zijn daar misbruik van gaan maken. Ik denk dat we de fout hebben gemaakt door te denken dat ons werk voor ons zal spreken. We moeten als industrie samenkomen en er iets aan doen, want wat mensen over ons schrijven of de hashtags die trending worden zijn ver verwijderd van de realiteit,” zegt Arjun Kapoor.

Arjun Kapoor bestempelt de ‘cancel-cultuur als “oneerlijk”‘. De acteur voegt toe dat het publiek eerder enthousiast was over nieuwe releases, maar nu zijn dingen veranderd en het gaat van kwaad tot erger. “We denken dat de perceptie van mensen zal veranderen na de release van de film, maar we verliezen onze glans”, aldus Arjun Kapoor.

De boycotcampagne tegen Laal Singh Chaddha van Aamir Khan werd toegeschreven aan een interview van de acteur uit 2015, waarin hij zei dat zijn ex-vrouw Kiran Rao had voorgesteld om naar een ander land te verhuizen vanwege ‘groeiende intolerantie’ in India. Raksha Bandhan van Akshay Kumar werd ook het doelwit van een boycottrend nadat Twitteraars vier jaar oude tweets van de filmschrijver Kanika Dhillon had opgegraven. Het meest bizarre van alles was de boycot van Hrithik Roshan en zijn aankomende film Vikram Vedha, simpelweg omdat hij in een tweet de film Laal Singh Chaddha van Aamir Khan prees.

Scroll naar top