Ayan Mukherji:”Brahmastra viert Indiase cultuur, tradities en geschiedenis”

Ayan Mukherji:"Brahmastra viert Indiase cultuur, tradities en geschiedenis"

Bollywood regisseur Ayan Mukherji heeft het niet makkelijk gehad de afgelopen periode. De Boycott Bollywood trend zet zich door. Daarnaast zorgde een scene uit de trailer voor de nodige ophef waarbij de conclusie werd getrokken dat Bollywood elke kans aangrijpt om gevoelens van gelovigen te kwetsen.

Ayan reageert op de aantijgingen. “Het is persoonlijk belangrijk voor mij om contact te maken met iedereen die mogelijk van streek is geraakt door dit beeld. Ranbir gaat hier geen tempel binnen, maar een Durga Puja Pandal. Mijn eigen familie organiseert al 75 jaar een soortgelijk soort Durga Puja-viering! Eentje waar ik al sinds mijn kindertijd deel van uitmaak. In mijn ervaring doen we onze schoenen alleen uit, precies op het podium waar de Godin is, en niet wanneer je de Pandal betreedt.”

“Brahm?stra is gecreëerd als een filmervaring die de Indiase cultuur, tradities en geschiedenis respecteert en viert. Dat is de kern van waarom ik deze film heb gemaakt. Dus het is erg belangrijk voor mij dat dit gevoel elke Indiër bereikt die naar Brahm?stra kijkt!”

Brahmastra staat gepland voor een release op 9 september.

Scroll naar top