Adipurush in juridische problemen voor het kwetsen van religieuze gevoelens

Adipurush in juridische problemen voor het kwetsen van religieuze gevoelens

De makers van de Bollywood film Adipurush worden aangeklaagd wegens het kwetsen van religieuze gevoelens. Dit nieuws komt slechts enkele dagen na het verschijnen van de eerste teaser.

De makers zijn verzocht om bepaalde scènes binnen zeven dagen te verwijderen, anders zullen juridische stappen worden ondernomen. Het bericht vermeldt ook dat de film de ‘islamisering’ van de Ramayana is.

De juridische kennisgeving luidt als volgt: “De wijze waarop hindoegoden en godinnen in deze film worden getoond is niet goed. De hindoeïstische goden en godinnen zijn vervormd, gekleed in leren kleding en ze spreken op een onfatsoenlijke manier. In feite, de spreek??taal in deze film is van zeer laag niveau. Hiermee worden religieuze gevoelens gekwetst.”

“Er worden dialogen en afbeeldingen gebruikt die religieuze haat en kastehaat verspreiden. Ramayana is onze geschiedenis, maar in Adipurush wordt Lord Hanuman afgebeeld als een Mughal. Welke hindoe draagt ??een baard zonder snor zoals ze Lord Hanumanji laten zien? “

“De film zal haat verspreiden onder een bepaalde klasse door religieuze gevoelens in het land aan te wakkeren. Deze beelden worden op grote schaal gedeeld via het internet, wat erg schadelijk is voor onze samenleving en ons land.”

“Je maakt een film die de gevoelens van miljoenen hindoes kwetst. U wordt verzocht niet te spelen met de gevoelens van de mensen, het geloof van de mensen niet te stigmatiseren en de film te tonen zoals in de Ramayana en RamcharitManas wordt verteld.”

De makers hebben nog niet op gereageerd.

Adipurush verschijnt in januari 2023.

Scroll naar top