Deepika Padukone vertelt Meghan Markle over geestelijke gezondheid

Deepika Padukone vertelt Meghan Markle over geestelijke gezondheid

Bollywood actrice Deepika Padukone spreekt opnieuw openhartig over geestelijke gezondheid. Ditmaal in een interview met Meghan Markle, hertogin van Sussex.

Deepika, die het onderwerp ‘mental health’ bespreekbaar wil maken, vertelt dat ze in 2014 de diagnose depressie kreeg.

In Megan’s podcast Archetypes zegt Deepika: “Ik werd wakker, ik viel. Mijn bloeddruk daalde. En voor ik het wist, voelde mijn leven gewoon zinloos. Ik wilde niet meer leven. Ik wilde niet uit bed komen. En ik heb hier vele, vele maanden mee geworsteld.”

“Ik begon op momenten gewoon uit het niets te huilen. Ik was ook niet aanwezig. Als ik bijvoorbeeld met iemand aan het praten was of op een evenement aanwezig was, dan was ik daar fysiek maar mijn gedachten waren ergens anders.”

Ze vertelt verder dat na een bezoek haar ouders op het punt stonden te vertrekken. Zij stortte helemaal in en begon te huilen. “En mijn moeder zei: wat is er aan de hand? Is het je relatie? Heeft iemand iets tegen je gezegd? Ik zei dat ik het niet wist. Dat ik mij al maanden zo voelde. Ik bleef maar huilen. Ik weet niet waarom. Het is een gevoel van hopeloosheid. Je voelt je gewoon hopeloos. Je hebt het gevoel dat het geen zin heeft om te leven.”

Gelukkig heeft Deepika de nodige hulp gekregen om er weer bovenop te komen. En ze hoopt, door erover te praten, dat andere mensen de symptomen herkennen en ook hulp gaan zoeken.

Scroll naar top