Sooraj Barjatya: “Salman wilde in Uunchai werken, maar ik zei nee”

Sooraj Barjatya: "Salman wilde in Uunchai werken, maar ik zei nee"

Bollywood regisseur Sooraj Barjatya, onder meer bekend van de familiefilms Maine Pyar Kiya, Hum Aapke Hain Kaun, Hum Saath Saath Hain en Vivah, vertelt in een recent interview waarom hij Salman weigerde een rol te geven in zijn nieuwe film Uunchai en onthult hij dat hij afstand heeft gedaan van de naam Prem.

“Er was eens een charme dat als je (een personage) Prem noemt, de film zal werken. Maar dat heb ik losgelaten”, zei Sooraj Barjatya

Sooraj Barjatya bereidt zich voor op de release van zijn nieuwe film Uunchai. Deze film heeft in de hoofdrollen Amitabh Bachchan, Anupam Kher, Boman Irani en Danny Denzongpa. De favoriete acteur van Sooraj ontbreekt. Hij legt uit waarom.

“Salman was op de hoogte van de film. En toen hij het verhaal hoorde wilde hij graag één van de hoofdrollen. Maar in mijn hoofd kon dat niet. Ik was op zoek naar een andere cast voor deze film. De film gaat over het beklimmen van een berg. En iedereen weet dat hij wel een berg kan beklimmen. Ik had juist mensen nodig die eruit zien alsof ze dat niet kunnen. Dus ik heb nee gezegd tegen Salman.”

Sooraj voegt er ook aan toe dat hij dit keer alles heeft losgelaten wat hem belemmerde. De filmmaker beschouwde de naam Prem als geluksbrenger voor al zijn films, maar zijn recente film Uunchai is zijn eerste film zonder een personage genaamd Prem.

“Voor deze film heb ik met alle barrières gebroken. Er was eens een charme dat als je een personage Prem noemt, de film zal werken. Maar ik heb dat idee losgelaten. Tijdens de pandemie is er veel kwijtgeraakt, dus het had geen zin om ergens aan vast te houden”, zegt Sooraj.

Uunchai verschijnt op 11 november in de bioscoop.

Scroll naar top