Saiyami Kher: “Het is heel triest dat men aan body shaming doet”

Saiyami Kher: "Het is heel triest dat men aan body shaming doet"

Bollywood actrice Saiyami Kher vertelt in een recent interview haar ervaring met body shaming. Toen zij aan haar acteercarriere begon werd haar vertelt dat ze een lip- en neuscorrectie nodig had. Ze liet zich echter niet van haar stuk brengen.

“Ik heb een erg dikke huid. In dit werkveld kan je niet anders. Mensen beoordelen je, zeggen nare dingen. Er waren filmmakers die mij graag wilden casten. Bij audities maakten verschillende mensen zich zorgen over mijn uiterlijk. Ze zeiden ‘Je hebt een brede glimlach en grote tanden. Je zou een neus- en lipjob moeten laten doen’. Dat soort dingen werden mij verteld.

“Ik zit best lekker in mijn vel, omdat ik blij ben met de manier waarop God mij heeft gemaakt. Dus het stoorde me niet zo. Het ergste is dat nadat ik mijn eerste Bollywood film in de wacht had gesleept, diezelfde mensen opeens zeiden dat ik er goed uitzag. Maar het is heel triest wanneer mensen aan body shaming doen en terloops deze nare opmerkingen maken.”

De 30-jarige actrice adviseert iedereen om zich te realiseren dat ze het hier over een persoon hebben. En dat dit een behoorlijk gevoelig onderwerp kan zijn. “Er zijn mensen die heel gevoelig zijn. We moeten ons realiseren dat we iemand veel pijn kunnen doen. En we moeten ons bewust zijn over wat we tegen elkaar zeggen. Anders is er zoveel negativiteit’, voegde ze eraan toe.

Saiyami maakte haar filmdebuut met de Telugu-release Rey in 2015, waarna ze zich waagde in de Marathi-cinema met Mauli (2018) en Hindi-films met Choked (2020). Ze is ook te zien in de webseries Special OPS en Breathe Into the Shadows.

Scroll naar top