Randeep Hooda: “Ik breng tijd door met echte mensen”

Randeep Hooda: "Ik breng tijd door met echte mensen"

Bollywood acteur Randeep Hooda zegt dat hij geen filmevenementen bijwoont waar mensen ‘doen alsof ze glamoureus zijn’.

De 46-jarige acteur is al meer dan twee decennia actief in de entertainmentindustrie. Ondanks het feit dat hij in enkele grootste hits van de afgelopen jaren was te zien en in verschillende veelgeprezen projecten heeft gewerkt, maakt Randeep geen deel uitgemaakt van de zogenaamde ‘kampen’ in de branche. In een recente interview geeft de acteur toe dat hij zich niet geroepen voelt om zich te verbroederen met mensen uit de industrie en hun evenementen bij te wonen.

“Ik denk niet dat ik in mijn leven prijzen heb gewonnen en ik geef er echt geen moer om. Het zijn meningen. Je streeft ernaar eerlijk tegen jezelf te zijn en echt te blijven. Je probeert meestal jezelf te zijn. Wanneer je in je echte leven niet jezelf kunt zijn, dan ga je dat zien op het witte doek. Want het straalt er vanaf.”

“Daarom ga ik niet naar veel van deze evenementen waar je moet doen alsof je deze gelukkige, glamoureuze persoon bent, terwijl je eigenlijk gewoon een rotleven hebt. Dus trouw blijven aan mezelf en mijn werk, en weten dat het niet jouw taak is om mensen te plezieren, houdt mij met beide benen op de grond. Ik denk niet dat ‘people pleasers’ goede acteurs zijn.”

Op de vraag waarom hij niet veel omgaat met zijn collega’s zegt Randeep: “Ik denk dat ik veel tijd doorbreng met echte mensen en niet zozeer met mensen uit de filmindustrie, omdat we op een gegeven moment allemaal vervreemd raken en onze cocon inkruipen.”

“Als je succesvol bent, ga je in een ivoren toren wonen. Je zult geen verbinding meer kunnen maken met mensen, omdat je als het ware geïsoleerd leeft. Je moet dus natuurlijk in contact staan met de realiteit en de beste manier om dat te doen is door een gesprek met je moeder te hebben. Zij zet je wel op je plek.”

Randeep maakte zijn Bollywood-debuut met de Mira Nair-film Monsoon Wedding uit 2001, waarna hij werkte aan verschillende kassuccessen zoals Once Upon a Time in Mumbai (2010), Jism 2 (2012), Cocktail (2012), Kick (2014) Sultan (2016) en Baaghi 2 (2018). Hij speelde ook hoofdrollen in films als Saheb, Biwi Aur Gangster (2011), Highway (2014) en Sarbjit (2016). In 2020 maakte hij zijn Hollywood-debuut met de film Extraction.

De acteur is momenteel te zien in de Netflix-show Cat, waar hij een politie-informant speelt in Punjab. De Punjabi-Hindi thriller is gemaakt door Balwinder Singh Janjua.

Scroll naar top