Nora Fatehi trots op Team Marokko: “De wereld ziet ons nu”

Nora Fatehi trots op Team Marokko: "De wereld ziet ons nu"

Bollywood danseres en zangeres Nora Fatehi is in de wolken. En ze heeft alle reden om zo gelukkig te zijn. De 30- jarige, die Marokkaanse roots heeft, is ongelooflijk trots op haar land. Marokko heeft tenslotte zijn naam in de geschiedenisboeken geschreven door als eerste Afrikaanse team ooit de halve finale van de FIFA Wereldbeker te bereiken en uiteindelijk te eindigen op de 4e plek in dit Wereldbeker toernooi. Marokko heeft wereldwijd respect verworven en zijn ook helden geworden voor zoveel Marokkanen en niet-Marokkanen wereldwijd.

Passie, vastberadenheid en veerkracht
Nora Fatehi sprak vol lof over het team dat elke wedstrijd in het toernooi speelde met ‘passie, vastberadenheid en veerkracht’.

“Ik wil de tijd nemen om ons Marokkaanse team te feliciteren, dat ons trots heeft gemaakt. Ze hebben zich gedragen met gratie en waardigheid. Ze speelden spel na spel met passie, vastberadenheid en veerkracht, terwijl de wereld toekeek! Mensen beschouwden jullie als de underdog die misschien niet ver zullen komen in het WK, maar jullie hebben bewezen dat ze ongelijk hadden. Jullie hebben geschiedenis geschreven door als het eerste Afrikaanse en Arabische team ooit de halve finale van de FIFA Wereldbeker te bereiken. Dat hebben jullie gedaan! En dan te bedenken dat niemand zelfs maar dacht dat dat ooit een mogelijkheid zou kunnen zijn.”

Geef nooit op
Nora Fatehi voegt eraan toe dat het Marokkaanse team heeft bewezen dat “intentie alles is” en dat “dromen wel degelijk uitkomen. Je moet gewoon in jezelf geloven.”

“Wat jullie de wereld hebben geleerd, die emotioneel betrokken raakten bij jullie avontuur, wedstrijd na wedstrijd, is dat dromen uitkomen. Je hoeft alleen maar in jezelf te geloven, hard te werken met goede bedoelingen en NOOIT op te geven. Niya hiya kolshi (Intentie is alles) Jullie verhaal is een inspiratie voor ons allemaal.”

Wereldwijd respect
Jullie zijn zo ver gekomen. Houd je hoofd omhoog … Inta meghrebi! Onthoud dat altijd. Ik respecteer hoe het team en de coach zich gedurende het hele toernooi hebben gedragen door blijk te geven van sportiviteit, nederigheid, familiewaarden en constante dankbaarheid aan god en hun moeders! Jullie hebben wereldwijd respect gekregen en zijn ook helden geworden voor zoveel Marokkanen en niet-Marokkanen wereldwijd. Jullie reis heeft alle Arabieren en niet-Arabieren zo mooi verenigd en ik ben zo blij daar getuige van te mogen zijn geweest, ook al is het voor dit moment.”

Nora Fatehi besloot het team te bedanken voor het geven van “trots en waarde” aan hun land.

“Jullie zijn altijd The Lions geweest voor ons, maar nu zijn jullie ook The Lions voor de hele wereld! Tabarkallah alikom! Ana Fakhoura bikom bezaf! Allayhfdkom dima! DIMA Meghreb! (sic) Bedankt dat je ons land trots en waarde hebt gegeven … de wereld ziet ons nu”, aldus Nora.

Scroll naar top