RRR genomineerd voor Oscar Best Original Song

RRR genomineerd voor Oscar Best Original Song

RRR genomineerd voor Oscar Best Original Song

RRR, de Indiase actie-epos van filmmaker S.S. Rajamouli, met de spectaculaire dance-off song Naatu Naatu, is ontzettend geliefd bij fans die dansen en meezingen in theaters. En dit nummer is nu genomineerd voor een Oscar in de categorie Best Original Song.

Het nummer kreeg al meer bekendheid nadat het op 10 januari de prijs voor het beste nummer in ontvangst mocht nemen bij de Golden Globes. De componist van het nummer was zichtbaar geraakt toen hij de award ontving. De aanstekelijkheid van het grootschalige nummer zorgt ervoor dat Naatu Naatu ook een favoriet is bij de Academy Awards.

RRR, met in de hoofdrollen Ram Charan en N.T. Rama Rao Jr., is één van India’s best scorende films aller tijden. India besloot RRR niet in te sturen als officiële selectie voor een Oscar nominatie in de categorie beste internationale speelfilm. Het team achter RRR veranderde van strategie en zette volledig in voor een nominatie voor de beste film.

Hoewel de film niet is genomineerd in de categorie van Beste Film maakt RRR is wel kans op een Oscar. De uitreiking van de 95e editie van de Academy Awards vindt plaat op 12 maart.

Scroll naar top