Sushmita Sen (47) onthult dat ze een hartaanval heeft gehad

Sushmita Sen (47) onthult dat ze een hartaanval heeft gehad

Het was onlangs behoorlijk schrikken voor Sushmita Sen. De 47-jarige Bollywood actrice, model en voormalig Miss Universe onthulde afgelopen donderdag op sociale media dat ze een hartaanval heeft gehad. De actrice deelde een lang bericht op Instagram en meldde dat ze een dotterbehandeling had ondergaan.

Sen begon haar carrière als model en werd bekend nadat ze de titel van Femina Miss India had gewonnen in 1994. Vervolgens vertegenwoordigde ze India op de Miss Universe-verkiezing van dat jaar en won ze de prestigieuze titel. Ze was de eerste Indiase vrouw die deze titel won.

Na haar overwinning bij Miss Universe begon Sen haar carrière in de entertainmentindustrie. Ze maakte haar filmdebuut in 1996 in de Bollywood-film “Dastak” en speelde sindsdien in meer dan 30 films. Enkele van haar bekendste films zijn “Main Hoon Na”, “Biwi No.1”, “Aankhen” en “Maine Pyaar Kyun Kiya”.

Sen is ook bekend om haar filantropische werk en is actief betrokken bij verschillende goede doelen en organisaties. Ze heeft onder andere gewerkt met de Verenigde Naties en is een ambassadeur van Child Rights en You (CRY), een Indiase non-profitorganisatie die zich richt op de rechten van kinderen.

In 2000 adopteerde Sen haar dochter, Renee, en in 2010 adopteerde ze een tweede dochter, Alisah. Ze heeft gesproken over haar ervaringen als alleenstaande ouder en heeft haar steun uitgesproken voor adoptie als een manier om het leven van kinderen te verbeteren.

Sen wordt geprezen om haar elegantie en haar onafhankelijke en zelfverzekerde persoonlijkheid. Ze is een inspiratie voor veel vrouwen in India en daarbuiten.

Scroll naar top