Zangers ‘Naatu Natuu’ treden op tijdens Academy Awards

Zangers 'Naatu Natuu' treden op tijdens Academy Awards

In India zijn alle ogen gericht op de 95e Academy Awards. In de nacht van zondag op maandag worden de Oscars uitgereikt en het nummer Naatu Naatu uit de film RRR is genomineerd voor Best Original Song.

Het is het eerste Indiase filmnummer dat genomineerd is voor een Oscar. Een andere primeur is dat de zangers ook zullen optreden tijdens de Academy Awards, die maandagochtend in India worden uitgezonden.

Het nummer werd een wereldwijde sensatie – inspireerde eindeloze Instagram-reels en danstrends op sociale media – na de release van de film vorig jaar in de VS, waar het snelle tempo en de gesynchroniseerde choreografie meteen een hit waren bij het publiek.

De genomineerden Kaala Bhairava en Rahul Sipligunj alsook choreograaf Prem Rakshith, spraken aan de vooravond van de uitreiking van de oscarsmet The Hollywood Reporter:

RRR is een Indiase film in de Telugu-taal, geregisseerd door S. S. Rajamouli. Het is een historisch drama dat zich afspeelt in de jaren 1920 en gaat over de strijd van twee Indiase vrijheidsstrijders, Alluri Sitarama Raju en Komaram Bheem, tegen de Britse overheersing.

De film heeft een sterrencast met onder andere Bollywood sterren N. T. Rama Rao Jr., Ram Charan, Alia Bhatt en Ajay Devgn.

De Academy Awards, ook wel bekend als de Oscars, is een jaarlijkse ceremonie die wordt gehouden om de prestaties van professionals in de filmindustrie te erkennen en te belonen. De Academy Awards worden georganiseerd door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, een organisatie die in 1927 werd opgericht.

Scroll naar top