Aamir Khan viert vandaag zijn 58ste verjaardag

Vandaag is het 58 jaar geleden dat de bekende Indiase filmacteur, producent en regisseur Aamir Khan in Mumbai, India werd geboren. Hij is een van de meest succesvolle en invloedrijke acteurs in de Indiase filmindustrie, ook wel bekend als Bollywood.

Khan begon zijn carrière als kindacteur in de film “Yaadon Ki Baaraat” in 1973. Zijn doorbraak als volwassen acteur kwam in 1988 met de film “Qayamat Se Qayamat Tak”, waarin hij de hoofdrol speelde en ook als producent optrad. De film werd een enorme hit en Khan werd een ster in Bollywood.

Sindsdien heeft Khan in veel succesvolle films gespeeld, waaronder “Jo Jeeta Wohi Sikandar”, “Rangeela”, “Dil Chahta Hai”, “Lagaan”, “Rang De Basanti”, “Taare Zameen Par” en “Dangal”. Hij heeft ook een aantal films geproduceerd en geregisseerd, waaronder “Taare Zameen Par” en “Lagaan”, die beide werden genomineerd voor een Academy Award. (Tekst loopt door onder video)

Khan staat bekend om zijn kritische keuze van rollen en zijn toewijding aan zijn werk. Hij heeft vaak complexe en uitdagende personages gespeeld en staat bekend om zijn realistische acteerstijl. Hij is ook bekend om zijn maatschappelijke betrokkenheid en heeft zich ingezet voor verschillende goede doelen en sociale kwesties, waaronder het bevorderen van de rechten van kinderen en het bestrijden van kinderarbeid.

In 2001 richtte Khan de productiemaatschappij “Aamir Khan Productions” op, die enkele van de meest succesvolle en invloedrijke films heeft geproduceerd in de Indiase filmindustrie.

Hij heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn werk, waaronder verschillende National Film Awards en Filmfare Awards. In 2010 ontving hij de prestigieuze Padma Bhushan Award, een van de hoogste onderscheidingen die in India worden uitgereikt voor verdiensten op cultureel gebied.

Aamir Khan wordt beschouwd als een van de grootste acteurs van Bollywood en heeft een enorme invloed gehad op de Indiase filmindustrie en de cultuur in het algemeen.

Happy Birthday!

Scroll naar top